T'ajudo?

3/2/17

🎿 Esquí de fons a Beret amb nensesqui-fons-nens-familia-beret-vallaran

Que m'encanta la Vall d'Aran això està clar, tant a l'estiu com a l'hivern, però avui us escric per recomanar-vos una sortida que vam fer amb nens i que ha guanyat uns nous aficionats a aquest esport.: l'esquí de fons.

Vam decidir fer la primera prova a Beret , i va ser un gran encert. Un altra dia ja us explicaré la nostra experiència als Llanos del Hospital (Benasc).

El dia era radiant. Ho tenim relativament bastant a prop i no es paga forfait, només el lloguer del material, per tant era perfecte.

Quan vam arribar, el pàrquing era ple, però no tothom va a fer esquí de fons. També pots fer esquí alpí, però son pistes diferents.

esqui-fons-nens-familia-beret-vallaran

Un cop ben equipats amb gorros, guants, crema solar, aigua, entrepans, ens vam apropar al lloguer.

Tot el material el tenen en molt bon estat i ens va sobtar com són de còmodes les botes, res a veure amb les d'esquí alpí.

esqui-fons-nens-familia-beret-vallaran


Hi ha dos circuïts; tots dos ben senyalitzats i marcats. Enganxar els esquís a les botes sembla més fàcil del que és però al final ho acabes aconseguint.

esqui-fons-nens-familia-beret-vallaran

Després nomès cal possar els esquís dins els rails i començar a esquiar. No vam agafar cap monitor pel tema de l'estalvi, però si us ho podeu permetre, estaria bé agafar un, almenys durant una hora, per a que us doni una mica de teòrica, que sempre va bé.

El circuït més curt té uns 3-4 kilòmetres, és planer i té alguna baixadeta. Aquest és el que vaig fer jo amb el petit de la casa (6anys). El pare i la gran (8 anys) van fer el circuit llarg, que arriba fins al Pla d'Orri.


esqui-fons-nens-familia-beret-vallaran


El que més por em feia eren les baixades perquè no pots fer cunya si tens els esquís dins els rails, però segons he llegit, us heu de quedar quiets i deixar-vos portar, i cap avall. Jo no ho veia clar i quan agafava velocitat em tirava a terra, però aquesta no és la manera. Això si, et fas un tip de riure. Si caieu o voleu parar, es aconsellable no obstruir el rail de la marxa, per tant millor sortir i deixar passar la resta d'esquiadors (hi ha alguns amb molt poca paciència).

esqui-fons-nens-familia-beret-vallaran

És una experiència per fer amb família que recomanem i per acabar de rematar podeu anar a la zona de trineus, on us costarà, tot i el cansament, treure'ls d'allà. 


esqui-fons-nens-familia-beret-vallaran


La zona de trineus també és gratuïta (portant el vostre trineu, és clar)

esqui-fons-nens-familia-beret-vallaran


També hi ha l'opció de fer excursions amb trineu tirats per gossos, sortides amb raquetes de neu, conducció de motos de neu, etc, experiències les quals espero poder explicar-vos ben aviat. L'empresa Montgarri Outdoor s'hi dedica, algún dia els haurem de fer una visita.


esqui-fons-nens-familia-beret-vallaran
Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...