T'ajudo?

1/6/16

Primera experiència couchsurfing

Què és el Couchsurfing us preguntareu. Si mireu per la web veureu tot tipus d'opinions, bones i males experiències, però això ja és cosa de cada un de si està disposat a viure aquests tipus de vivències i viatjar d'aquesta manera.
Couchsurfing seria deixar un sofá, llit o espai que tingueu a casa vostra a algú de forma gratuïta per un breu espai de temps ( 1-4 dies sol ser el més normal), a canvi t'emportes l'experiència de conèixer la/les persones, la seva cultura i la seva història. També pot ser al revés, tu vas a dormir gratis quan vas de viatge, coneixes a la gent local i les seves costums.


Unes hores abans de que arribin:

Encara no ha arribat i ja estic nerviosa.
Es la primera vegada que acceptem que uns desconeguts estiguin a casa nostra.

Perquè ho faig? perquè entenc que viatjar ha de ser possible per a tothom i tothom es mereix viure una experiència viatgera i els diners no han de ser el motiu de fre. Per això m'agrada donar l'oportunitat a aventurers que no deixen de viatjar perquè sigui car.

Jo també tinc la intenció de fer couchsurfing amb els meus fills, per tant, si jo vull anar a casa d'algú, també hauré de fer el mateix.
Tot i això tinc les meves pors i nervis.
Hi han hagut alguns couchsurfers que s'han ofert a venir a casa nostra però per diversos motius els hem hagut de dir que no. Uns perquè no ens acabaven de fer el pes, els altres perquè estava clar que no tenien la filosofia coachsurfing, altres perquè no ens anava bé per dates...
Em pasen moltes preguntes pel cap: li caurem bé? ens caurà bé? 


Però ha arribat el moment. Quan marxin ja us explicaré com ha anat l'experiència. A veure que tal.
Doncs bé ja hem tingut els coachsurfers a casa i puc dir que l'experiència ha estat molt enriquidora.
Era una parella de jubilats però amb una gran experiència viatgera. Ens van explicar mil i una històries cada una més interessant.
Al principi es feia extrany però es notava que savien comportar-se en una casa aliena i deseguida vam anar agafant confiança entre nosaltres.
Els vaig dur a fer una ruta per la Vall de Boí i el Balneari de Caldes i van quedar encantats, tal i com han posat als comentaris de la pàgina de couchsurfing.

experiència-couchsurfing


Ells van fer tots els àpats a casa amb nosaltres, per tant crec que vam ser uns bons "hosts" però no esteu obligats a fer-ho, de fet, molts surfers porten el seu menjar, o cuinen ells... 


experiencia-couchsurfing

Els nens al principi estaven també una mica cohibits però mica en mica els CS van anar trencant el gel i de seguida es van fer amics, tot i que els meus fills no parlen encara anglès i ells tampoc parlaven castellà.Ara suposo que seguirem acceptant altra gent però sempre tenint en compte les nostres vibracions i els comentaris que d'altra gent digui de la persona. Ara també ens queda l'altra part, anar nosaltres de CS però això ja us ho faré saber quan passi.


I vosaltres, obririeu les portes de casa vostra a un desconegut? Vinga va, animeu-vos a opinar!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...